DE PARTICIPARTNERS VAN SOWHAT!

SOwhAt! is tot stand gekomen door de bundeling van tien toporganisaties met unieke superkrachten.

We noemen ze dan ook de Participartners. Het gaat om de volgende helden:

Kennisparticipartners

Onderzoek & Concept development

Uitvoerende participartners

Onderzoek & Ontwikkeling

Overige partners

Maar met de ambities die SOwhAt! heeft is het belangrijk om te blijven groeien. En dat kan, door de hulp van verschillende (landelijke) organisaties die SOwhAt! een warm hart toe dragen en geloven in de potentie van het project.

COC Limburg

De provinciale tak van het Cultuur- en Ontspannings Centrum (COC). Een belangrijke bron van inzichten en stem van de LHBT-community

GGD Zuid Limburg

GGDzl is de gemeentelijke gezondheidsdienst van de Zuid-Limburgse gemeenten en schrijver van factsheet Zuid-Limburgse jongeren seksueel ongezond, 2012, dat als basis dient voor SOwhAt!. Een betrouwbare bron van cijfers, feiten en belangrijk (preventief) praktijkinzicht. Een belangrijke sparringpartner met oog voor onderzoek.

Zuyd University

Naast dat Zuyd University ‘Project Lufbus’ ontwikkelde, heeft de hoge school ook een projectleider geleverd voor dit participatieproject. Jeroen Haster liep een jaar lang mee met Yongbloed, om het project in goede banen te leiden.

Trajekt

Trajekt geeft vorm en inhoud aan het lokale jongerenwerk. Door de praktische en vooral hands-on aanpak, is Trajekt een partij met kennis van de doelgroep en een partij die dicht bij de doelgroep staat.

Wandering The Future

Cecile Cremers is een trendwatcher en concept developer. Ze ontwikkelde voor de Maastrichse afdeling van D66 het concept: Schijt of Spijt! Cecile is een onuitputtelijke bron van creativiteit en heeft zich bewezen als de ideale sparringpartner.

Jongr

JONGR.,de Jongerenraad van Maastricht is een onafhankelijk adviesorgaan van het College van Burgemeester en Wethouders in Maastricht. Daarnaast is het ook een enthousiaste groep jongeren uit diverse sociale milieus, verschillende afkomst, leeftijden en opleidingsniveaus – een mooie doorsnede van de doelgroep.

Jongeren Netwerk Limburg

Jongeren Netwerk Limburg is een maatschappelijke organisatie en focust zich op het versterken van de positie van jongeren tussen 12 en 27 jaar in Limburg. In het kader van seksualiteit heeft JNL ‘So You Think You Can Have Safe Sex’ ontwikkeld, een (meerdaags) event waarin alle relevante onderwerpen op een interactieve manier bespreekbaar wordt gemaakt.

IFMSA

De International Federation Medical Student Association is een vrijwilligersgroep dat voornamelijk uit geneeskundestudenten bestaat. Zij zetten zich specifiek in voor o.a. de seksuele gezondheid van jongeren. Ze geven voorlichting op scholen op een ‘peer-to-peer’ manier.

SoAP

Een stichting voor jouw dagelijkse cultuurbad. SoAP heeft samen met regisseuse Els Roobroeck, de Spelles voor SOwhAt! ontwikkeld en verzorgt de uitvoer hiervan.

Yongbloed

Yongbloed is het creatief netwerk dat fungeert als communicatiebureau. In 2014 is Yongbloed aangesteld als opdrachtnemer van het participatieproject ‘SOwhAt’ en verantwoordelijk voor de creatieve input. Inmiddels is het producteigenaar.