GTA 5 – be on de kijkuit. SOwhAt! de game is bijna ready.

Ben je de maker van GTA 5, FIFA, Call of duty? Kijk uit. De SOwhAt! de game komt er namelijk aan. Afgelopen donderdag was er voor genodigden een exclusief kijkje in de making van de game. Waar je bij de games GTA, FIFA en CoD in situaties komt waar je waarschijnlijk nooit mee te maken krijgt, is de SOwhAt! game gebaseerd op echte realistische omstandigheden. Iedereen heeft wel eens crush-kriebels gehad, is wel eens op eerste date geweest en heeft wel eens twijfelingen gehad over het juiste moment wanneer je eindelijk kan gaan zoenen met de liefde van je leven. En
dus presenteert Basecamp games in samenwerking met SOwhAt!: DE ONLINE SOwhAt! GAME.

Kopie van _MG_2791

De game is in volle ontwikkeling en je kunt alleen maar beter worden en groeien als je feedback krijgt. Basecamp games is de ontwikkelaar van de game en organiseerde daarom in hun office in Den Bosch een playtest. De game is meer dan on fiyah. Het houdt herkenbare situaties in beginnend bij het verhaal van jou en je crush. Het speelt zich af op school waar je het samen met je vrienden hebt over je crush, grooming, sexting en andere seks-gerelateerde onderwerpen die jongeren tegen het lijf lopen. Spelenderwijs en met ontzettend veel grappige grapjes leer je meer over omgaan met je gevoel. Omdat seks en je gevoel meestal een ‘gevoelig’ onderwerp is compenseren de grapjes de serieusheid van het onderwerp. Met ondere andere de jizz-quiz en andere micro-games met een hoge wtf-is-dit-voor-iets-grappigs factor leer je al spelende. Je leert bijvoorbeeld over dat het echt niet ok. is om bijvoorbeeld iemand zomaar een slap op the ass te geven en wat grooming nu eigenlijk betekent en wat je moet doen als je dit overkomt. De jongeren worden doorverwezen naar betrouwbare bronnen zodat ze zich op de juiste manier laten informatie. De personalisering van de game geeft nog een extra dimensie aan de beleving van het spel, wat het nog een beetje leuker maakt.

Kopie van _MG_0141

Kopie van _MG_2786

Omdat SOwhAt! ook zijn uitrol wil gaan doen naar Brabant waren ook potentiële investeerders, kennispartners en GGD Brabant tijdens de playtest aanwezig. De game is naar verwachting in januari 2018 af. Omdat de zomer de vurige kriebels van de jongeren nog wat extra aanwakkert zal de game vanaf mei/juni 2018 worden gelanceerd. De jongeren kunnen dan de game downloaden op hun tablet of smartphone. Omdat het een online game betreft kunnen jongeren op hun eigen tempo, in een andere omgeving dan op school bezig zijn met hun seksuele gezondheid. En met de jizz-quiz, natuurlijk.

Kopie van _MG_0134

Kopie van _MG_2744Men zegt altijd: meten is weten en daarom is de achterkant van het game-systeem ook bijzonder om te vermelden. In de game zit namelijk een meet-systeem verwerkt waardoor resultaten van vragen worden opgeslagen. Uiteindelijk kunnen deze resultaten verwerkt worden naar data en gedeeld worden met partijen en lokale en nationale overheden. Zodra deze data gedeeld wordt kunnen partijen weer inspelen op de problematiek of thema’s die meer aandacht nodig hebben  Want meten is dan wel weten, maar daarna zul je weer moeten gaan zweten. Van data kun je flink leren en het is dan ook echt belangrijk deze bevindingen weer te vertalen naar concrete en effectieve middelen! Ook de playtest van afgelopen donderdag heeft resultaten opgeleverd die Basecamp weer zal verwerken in de game. Zo kan de SOwhAt! game in mei/juni 2018 de beste eerste versie van zichzelf zijn!

Kopie van _MG_2850

Recente blogposts