Bijeenkomst #2 – “Neem ze serieus, maar niet te serieus.”

Het belangrijkste van SOwhAt! is het zijn van een gespreksopener. Dit niet alleen in de vorm van de spelles en de game, maar ook is SOwhAt! een gespreksopener tussen de kennispartners en samenwerkingspartners. Door het organiseren van bijeenkomsten willen we vooral verbinding stimuleren en gesprekken tussen landelijke en lokale organisaties openen en faciliteren. Op 17 oktober was daar de tweede bijeenkomst. En weer een succesverhaaltje!

In goed gezelschap vergezeld door drankjes en hapjes werd er flink verbonden en gesproken. Naast de hapjes en de drankjes werden de grapjes verzorgd door Teun Aarden van bureau Jong & Je Wil Wat. Tijdens de eerste minuten van de workshop ging het al helemaal los. Binnen deze minuten kwam je er namelijk achter of iemand 15 minuten of juist 4 uur spendeert op social media en of degene meer dan 400 berichten per dag verstuurt of 5000, en weet je meteen wat voor een vlees je in de kuip hebt. Toch ;-)?

Bijeenkomstno2-12

Bijeenkomstno2-6
Bijeenkomstno2-20

Om in de belevingswereld van jongeren te blijven waren de huidige partners van SOwhAt! uitgenodigd om een workshop bij te wonen over ‘ effectief jongeren bereiken’. Omdat jongeren in veel van de organisaties van onze partners centraal staan, was dit een win-win situatie. Er werd gesproken over weten wat je doelgroep doet. Betrek ze, begrijp ze en bereik ze. En als belangrijk punt zelf in beweging blijven omdat de belevingswereld van jongeren ook constant in beweging is. Wat jij vindt/beleeft hoeft niet de belevingswereld van jongeren te zijn. Tijdens de workshop was ook GGD-Zuid Limburg van de partij. Net als Jongeren Netwerk Limburg, Expertisebureau Helse Liefde, CODE043, COC LIMBURG, Teammeidenwerk, Trajekt, Alcander, Jimmy’s 046 en JONGR Maastricht. Het was de eerste keer dat verschillende organisaties uit de drie centrumgemeenten samen zaten. De reacties waren positief met als mooie quote: “samenwerken heeft altijd een meerwaarde!”

Bijeenkomstno2-23
We willen iedereen dan ook hartelijk bedanken voor hun komst! En hopen dat we dit soort kennisdelingen structureel  kunnen blijven organiseren.

Recente blogposts