De fissa kan beginnen want de subsidie is binnen!

Geld moet rollen. En daarom rollen we nu al een tijdje. De subsidie van de Provincie Limburg is namelijk al sinds februari binnen en dat betekent dat we voor het echt hebben kunnen starten om het project SOwhAt! uit te rollen in Zuid-Limburg! En we zijn nu nog meer dan excited! We hebben er zin in!

Na het succesvolle participatieproject in 2014 waarin we het SOwhAt! pakket hebben ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Maastricht hebben wij ons plan ingediend bij de Provincie. We hebben met spanning en zweterige handjes afgewacht, maar uiteindelijk kregen wij het plezierige nieuws dat het SOwhAt! project is gehonoreerd! En dat was natuurlijk een feestje.

En wat nu?

Daarna is ook de bal gaan rollen en gaan we eind 2017 een pilot starten van SOwhAt! in de drie centrumgemeenten Heerlen (Parkstad), Sittard-Geleen en Maastricht. Deze gemeenten hebben de allergrootste eer want daar gaan we de eerste SOwhAt! in 17 scholen verwezenlijken. Er lopen drie verschillende lijnen qua onderzoek: we onderzoeken wat het effect is van de Game als follow-up op de Lang Leve de Liefde lessen van de GGD (effectevaluatie), de validatie van de game en zal het proces in kaart worden gebracht om vanuit hier kunnen onderzoeken wat het effect is van de validatie en het proces zodat we hier ook weer verbeteringen in kunnen doorvoeren. Naast het opzetten van de pilots hebben wij ook al samenwerkingen opgezet tussen gemeenten en lokale organisaties gericht op jongeren en seksualiteit. De wethouders van de drie centrumgemeenten zijn betrokken en dragen het project dan ook meer dan een warm hart toe. Na de uitrol willen zij kijken hoe SOwhAt! samen met schoolbestuurders, potentiële investeerders en de provincie dit samen verder financieel draagbaar kunnen maken.

En alsof dat nog niet genoeg is: ondertussen is ook de game in ontwikkeling. In januari 2018 verwachten we de eerste volledige versie van de Game. Naar alle waarschijnlijkheid wordt deze in juni 2018 gelanceerd en is de Game gratis te downloaden via de Appstore en de Google Playstore!

Hoe zien wij de toekomst?

Ons ultieme doel is om de seksuele gezondheid van jongeren over de hele wereld te bevorderen. Maar we beginnen natuurlijk bij het begin. Zo kunnen we verduurzamen en uiteindelijk opschalen naar meerdere provincies en dan uiteindelijk de wereld overnemen! Om dit doel te bereiken gebruiken wij de gespreksopener SOwhAt! om de seksuele gezondheid op een laagdrempelige manier bespreekbaar maken.

Om van SOwhAt! een nationale gespreksopener te maken zijn we aan het toewerken naar een structurele financiële oplossing. We zijn op dit moment in gesprek met regionale en lokale overheden, schoolbesturen en fondsen om dit waar te maken.

We houden jullie op de hoogte!

Connies before monnies.

Recente blogposts